Gastblog van Anja

Vandaag voor de tweede keer een gastblog, van Anja Wens deze keer:

 

Koningsdag Slinger

Soms komen dingen heel mooi samen. Zo wilde Esther van epsiej.wordpress.com graag haar blog wat meer onder de aandacht brengen, deed Anne-Marie een oproep voor een blogruil en was ik bezig met plannen van mijn ‘op weg naar 40’. Ter ere van mijn aanstaande 40ste verjaardag en het lanceren van de compleet nieuwe website van Anja Wens Designs, post ik 40 dagen lang elke dag een blog op anjawens.nl. Dit kan een tutorial zijn of een inspiratieblog, een freebie of, zoals nu, een blogruil.

Anne-Marie schreef een blog over kleding van papier http://frutselke.wordpress.com/2014/04/23/jurkje-van-papier/ en ik ontwierp een oranje Koningsdag Slinger.

Het is nog best wennen dat we tegenwoordige een Koning hebben en dat we dus Koningsdag vieren. Dat het dit jaar net na Pasen is en ook nog eens een dag verschuift omdat 27 april een zondag is, zal ook niet helpen. Maar de kinderen zijn zo vol van alle festiviteiten, Koningsspelen, Koningsfeest, Koningsdag, dat ik het ook weer zo gewend ben, hoor. En alles kleurt natuurlijk gewoon weer oranje.

Ik kon het uiteraard niet laten om voor de aanstaande Koningsdag een creatief project te maken. Het is een slinger van oranje kroontjes geworden. Zelf heb ik een Silhouette Cameo, een snijplotter voor thuisgebruik. Ik hou van dat apparaat. Met behulp van photoshop maakte ik een digitaal bestandje van mijn getekende kroon. Vervolgens zette ik dit in de Silhouette Studio software om naar een snijbestand. Ik pakte een 12”*12” vel oranje cardstock en de Cameo sneed 8 kroontjes uit. Die reeg ik aan een blauwe draad et voilà, klaar was mijn Koningsdag slinger.

koningsslingerfoto

Wil jij ook zo’n leuke slinger maken? Voor de Silhouette gebruikers heb ik van de kroontjes een snijbestand gemaakt op 12”*12” formaat (8 kroontjes). Heb je niet de juiste kleur papier of cardstock, dan kun je gebruik maken van het print en snijbestand op A4 formaat (4 kroontjes). Wil je geen slinger maken, maar de kroon bijvoorbeeld op een t-shirt strijken, dan kun je het snijbestand van de solo kroon gebruiken.

Geen Silhouette snijmachine? Geen nood. Ik heb ook een pdf printable gemaakt van de oranje kroontjes. Print en knip uit, dan heb jij ook zo’n mooie slinger. Of een Konings t-shirt, want de solo kroon krijg je ook als printable.

Een slinger of kroon of je t-shirt is leuk, maar er kan nog veel meer met deze snijbestanden en printables. Versier er rietjes of glazen mee, lekker met oranje limonade. Ga je gezellig samen eten, dan kan je de kroontjes op satéstokjes plakken en daar lekker fruit aan prikken. Je kunt de kroontjes ook op stokjes zetten en bij de planten op je balkon of in je tuin steken. Wat dacht je er van om een heleboel kleine kroontjes te maken en die als confetti op je vrijmarkt kleedje te strooien? En je kunt in plaats van een slinger natuurlijk ook een kroontjesketting maken.

Koningsdag printableKoningsdag printable

Download de Koningsdag Slinger hier.

De printables zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik, graag de bijgesloten TOU lezen. Wil je de printable delen met vriend(inn)en, stuur ze dan aub de link naar dit blog.

 

Ik wens iedereen veel oranjeplezier!

Advertentie

3 gedachtes over “Gastblog van Anja

  1. Pingback: Jurkje van papier | blogruil met Anne-Marie | Frutselke

  2. Pingback: Tot nu toe | Résumé | So far | Frutselke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s