Mijn recalcitrante mixed stitch strependeken!

Anderhalf jaar geleden, toen ik een deken ging haken voor onze bonusbaby kwam ik via Pinterest deze deken van Little Woollie tegen:

20140110-143335.jpg

Het was liefde op het eerste gezicht ❤️
Maar ik durfde niet… Het leek me zo ingewikkeld…
Ik hield me bij een simpel streepje en die werd ook heel erg leuk.

Toen ik laatst mijn schots-en-scheve colsjaal aan het haken was gebruikte ik een aantal steken uit de Little Woollie deken en het bleek lang niet zo ingewikkeld als ik dacht.

Mijn sjaal was nog niet klaar of er verschenen ineens óveral blogs over een ‘crochet along’, waarbij in een klein jaar ieder week een stukje van het patroon van deze deken bekendgemaakt zou worden en dat dan iedereen elke week een klein stukje verder zou kunnen haken aan haar deken:

20140110-144230.jpg

20140110-144245.jpg

De nederlandse vertaling van het patroon dus, want het engels/amerikaanse was al heel lang op internet te vinden.

Ik zag meteen dat dit de deken van Little Woollie was die ik zo mooi vond dus ik besloot aan te haken (haha) en haalde een tas vol wolletjes.
Wel besloot ik al snel dat mijn deken veel breder en langer moest worden dan het origineel, dus wilde ik gewoon op eigen snelheid haken en niet steeds wachten. Dan zou ik over anderhalf jaar nog niet klaar zijn.

Nu werd de sfeer op Facebook en in blogland al snel grimmiger. Sommige haaksters die wél mee wilden doen met de wekelijkse toeren schoten behoorlijk uit hun panty als iemand vertelde al verder te zijn en daar dan ook foto’s van liet zien of een link naar het originele patroon plaatste (zoals ik dus net deed).

In de Facebook-groep ‘Dutch crochet – a granny a day’ waarvan de beheerders organisator zijn van deze crochet along zijn ook de nodige relletjes geweest. Ik hield me afzijdig…

Totdat ik er, al hakend, achter kwam dat in het patroon van de crochet along een aantal steken van Little Woollie missen. En dat de ‘catherine wheel’ een stekenpatroon dat vrij ingewikkeld lijkt (maar echt niet is!) in dat patroon ánders en minder mooi wordt gehaakt dan door Little Woollie.

Ik stelde daar een vraag over in de Facebook groep.
Een nette vraag, zonder namen, foto’s of links die het plezier van eerder genoemde haaksters zouden vergallen.

Dat bericht werd verwijderd door de eerder genoemde beheerders van de groep.

Dus stuurde ik een privé berichtje naar een van die beheerders.
Een beleefd bericht waarin ik vroeg waarom mijn vraag verwijderd was, zei dat ik het jammer vond en dat ik geen kwaad in zin had.

Dat bericht werd wél gelezen maar níet beantwoord…

Maar dáár kan An dus niet tegen he? Daar word ik heel recalcitrant van 😉

Ik verklaarde mezelf vogelvrij, verliet de groep en maakte een opzet voor een eigen deken. Een deken waar álle steken van de Little Woollie deken in zitten én nog twee extra steken die ik zelf zo leuk vind.
Hij wordt ongeveer 1,60 x 2,00 groot en ik mag er van mezelf een jaar over doen.

En die crochet along? Stop die maar in je hwol! PUH!

Advertentie

16 gedachtes over “Mijn recalcitrante mixed stitch strependeken!

 1. Bravo An!!! Ik heb mezelf verwijderd uit die facebookgroep, omdat ik zo vreselijk ongeoorloofd bezig ben met de engelse versie en er niet eens foto’s van durfde laten zien, terwijl ik er zo trots op was.

 2. Hallo,

  Ik vind de deken van little woolie ook mooier.
  Ben alleen een beginnende haakster.
  Heb jij het patroon vertaald?
  Wil je dat posten of mij mailen?
  Ik kan het nog niet zo goed lezen.

  Groetjes Henja

 3. Wat een verhaal! Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met de deken en hoorde over de fb pagina. Ik was benieuwd naar foto’s maar ik begrijp hier dat ik het maar beter kan laten zitten?.
  Ik kan de patronen best vertalen als iemand daar behoefte aan heeft. Die catherina wheel is inderdaad niet zo ingewikkeld( was altijd wel blij als ik die weer had gehad. )

   • Hoi Joke, ik weet het niet. Ik heb een hoop garen ingeslagen en koop indien nodig bij.
    Voor de originele deken van de crochet along worden geloof ik 10 bollen van 300 meter gebruikt. En dat wordt dan op naald 4 gehaakt. Dat zou dan een deken van 100 x 130 cm opleveren. Dacht ik…

 4. Pingback: Crochet Along 2.0 | (Ik hou zo) van je veel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s